Festival UNI.MINDS 2023 – program

Prizori┼í─Źa in ogledi

Ekonomska fakulteta UL

V okviru Infrastrukturnega centra Ekonomske fakultete (ICEF) bomo spoznali Vedenjski in Finan─Źni laboratorij ter izvedeli, kako ju lahko uporabimo pri svojih raziskavah. Ogled bo potekal v okviru otvoritvenega dogodka, ki bo ponudil tudi zanimiva predavanja na temo trajnosti in netehnolo┼íkih inovacij.

Luka Koper d.d.

Pobli┼że si bomo ogledali delovanje trajnostno naravnanega pristani┼í─Źa, ki s svojo dejavnostjo pomembno vpliva na razvoj Obalno-kra┼íke regije. Spoznali bomo izzive in na─Źine na podro─Źju varovanja okolja, avtomatizacije in elektrifikacije.

InnoRenew CoE

Od blizu si bomo ogledali delovanje Centra odli─Źnosti za raziskave in inovacije na podro─Źju obnovljivih materialov in trajnostne gradnje. V najve─Źji leseni stavbi v Sloveniji se nahaja devet raziskovalnih laboratorijev, opremljenih z najsodobnej┼ío raziskovalno opremo – prisluhnimo njihovim izzivom in na kak┼íne na─Źine jih re┼íujejo.

FKKT UL

Ogledali si bomo Infrastrukturni center UL FKKT, ki zdru┼żuje najsodobnej┼ío strate┼íko raziskovalno opremo ve─Źje vrednosti in zagotavlja izhodi┼í─Źe za raziskovalno delo ter prenos znanj v prakso. Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UL bo potekal Lekov dan za raziskovalce in Labs to Market: Deep Tech Demo dan.

Paradajz d.o.o. - LUŠT

Sve┼ż, so─Źen in kakovosten paradi┼żnik, pridelan v Sloveniji.┬áV trajnostno naravnanem in dru┼żbeno odgovornem podjetju pridelava poteka na okolju in zdravju ljudi prijazen, integrirani na─Źin. V sodelovanju z UL razvijajo platformo za napovedovanje koli─Źin in spu┼í─Źanje rastlin, i┼í─Źejo pa tudi re┼íitve na drugih podro─Źjih.

Lek d.d.

Podjetje Lek d.d. bo predstavilo visokotehnolo┼íko, intenzivno proizvodnjo trdnih farmacevtskih oblik, ki poteka v Lendavi. Spoznali bomo izzive tovrstne proizvodnje in prilo┼żnosti, ki se ob njihovem re┼íevanju pojavijo.

Iskra d.o.o.

Ogledali si bomo Iskrino tovarno v Kranju, da se raziskovalcem pribli┼żajo njihovi tehnolo┼íki izzivi, razvojni dose┼żki in proizvodni procesi. Predstavili bodo svoj portfelj izdelkov s podro─Źja merilne in stikalne tehnike. Sledil bo ogled proizvodnje, kjer bomo lahko videli, kako nastajajo njihovi izdelki.

Novartis d.o.o.

Ogledali si bomo Novartis v Meng┼íu, v ogled bo poleg Tehni─Źnega R&D, vklju─Źena tudi proizvodnja Biofarmacevtike. Novartis s pomo─Źjo naprednih tehnologij razvija in proizvaja zdravila, kakr┼ínih ┼íe ni bilo. Delujejo na prese─Źi┼í─Źu vrhunske znanosti in tehnologij naslednje generacije.

AGRFT UL

Ob zaklju─Źku festivala se vsi zberemo v prostorih prenovljenega AGRFT na A┼íker─Źevi cesti v Ljubljani. Dogajanje bomo kronali s podelitvijo Rektorjeve nagrade.

Pi┼íkotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izbolj┼íanje va┼íih izku┼íenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Ve─Ź informacij najdete v Politiki o pi┼íkotkih.