Ogled UM FGPA in Marles – ORGANIZIRAN PREVOZ

0.00

👨🏻‍💼👩🏻‍💼 Za koga? Za vse, ki jih zanimajo gradbeništvo in inovativne gradbene rešitve, prometno inženirstvo, arhitektura, trajnostna gradnja, lesarstvo, inženirstvo, urbanizem in energetika.

📍 Kje? Maribor: FGPA UM, Marles.

📅 Kdaj? Četrtek, 17. 10. 2024.

Ni na zalogi

Kategorija: Oznaka:

Opis

7.00–9.30 Odhod iz LJ – Dolgi most in prihod v Maribor

9.30–10.00 Kava dobrodošlice na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM (UM FGPA)

10.00–10.45 Ogled UM FGPA

10.45–11.30 Odgovori na izzive podjetij s strani raziskovalcev in startupov (pitchi)

11.30–12.30 Kosilo na fakulteti

13.15–14.15 Ogled Marles – referenčni objekt

14.15–15.00 Degustacija vina in druženje

15.00 Odhod iz MB

17.00 Prihod v LJ

______________________________

Ogled Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM:

Na UM FGPA je vzpostavljen učinkovit okvir za razvojno raziskovalno delo. Raziskave se izvajajo pod okriljem raziskovalnih inštitutov, ki združujejo raziskovalne centre in laboratorije. Raziskovalci si prizadevajo za kakovostno interdisciplinarno sodelovanje, v raziskovalnih skupinah pa združujejo svoje strokovno znanje in izkušnje ter ustvarjajo inovativne rešitve.

Raziskovalna dejavnost obsega široko področje, ki vključuje gradbeništvo, prometno inženirstvo ter arhitekturo. Raziskovalci se posvečajo temam, kot so trajnostne gradnje, zelena mobilnost ter regenerativni urbanizem in arhitektura.

 

Ogled Marles:

Marles je z več kot 125-letno tradicijo izgradnje zeleno-inovativnih naprednih rešitev iz lesa vodilni ponudnik na področju gradnje trajnostnih lesenih montažnih objektov v Evropi. Kot največji slovenski proizvajalec smo sinonim za sodobnost in odličnost. Naše inovativne inženirske rešitve prispevajo k napredku v panogi ter z razvojem klimatsko pozitivnih in energetsko učinkovitih objektov spodbujajo trajnostno bivanje. Pri razvoju sledimo normam energetske varčnosti, protipotresne gradnje, požarne zaščite, vgrajevanju okolju prijaznih materialov in sodobnim prostorskim ureditvam. Do sedaj smo zgradili že več kot 30.000 individualnih objektov, večstanovanjske objekte, poslovne stavbe ter več kot 400 vrtcev in šol.

Predstavili bomo naš objekt Dom24h, za katerega verjamemo, da predstavlja prihodnost bivanja. Ta hiša ne le, da je neto nič energijska, ampak ustvarja celo več energije, kot jo potrebuje. Je rezultat izjemnega sodelovanja 12 slovenskih podjetij, ki smo v en objekt združili najinovativnejše rešitve v gradnji in bivanju. Dom24h je projekt, s katerim smo postali Ambasadorji slovenskega gospodarstva.

______________________________

Več o soorganizatorjih:

 

    

 

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.