Ogled Hidrie in Oljarne Lisjak – ORGANIZIRAN PREVOZ

0.00

👨🏻‍💼👩🏻‍💼 Za koga? Za vse, ki jih zanimajo inovacije in razvoj v avtomobilski in industrijski tehnologiji, trajnostne tehnologije, zelena mobilnost ter inovacije v kmetijstvu in živilskopredelovalni industriji, agronomija, agroživilska tehnologija, prehrambna tehnologija, inženirstvo, ekologija.

📍 Kje? Koper.

📅 Kdaj? Torek, 15. 10. 2024.

Ni na zalogi

Kategorija: Oznaka:

Opis

7.30 Odhod iz LJ – Dolgi most

9.30–10.30 Ogled Hidrie

10.45–11.15 Odmor za kavo v Oljarni Lisjak

11.15–11.45 Ogled Oljarne Lisjak in degustacija olja

11.45–12.00 Predstavitev Oljarne Lisjak

12.00–12.30 Predstavitev Hidrie

12.30–13.45 Odgovori na izzive podjetij s strani raziskovalcev in startupov (pitchi)

13.45–14.45 Pogostitev in mreženje

15.00–16.40 Odhod iz Kopra in prihod v LJ

______________________________

Ogled podjetja Hidria:

Hidria je eno vodilnih mednarodnih podjetij na področju inovativnih avtomobilskih in industrijskih tehnologij. V obeh segmentih uspešno transformiramo svoj produktni portfelj v smeri trajnostnega razvoja ter vzpostavljamo trajnostne procese.

V industrijskem segmentu smo na globalnem trgu prisotni s trajnostnimi industrijskimi tehnologijami, vključno z rešitvami toplotnih črpalk za zeleno ogrevanje in hlajenje. Hidrine rešitve za avtomobilsko industrijo so vgrajene v skoraj vsa vozila premijskih znamk in originalne opreme zanje. Razvijamo in proizvajamo inovativne rešitve za zeleno mobilnost, s poudarkom na električni mobilnosti. V ta namen smo zgradili Hidrin visokotehnološki center e-mobilnosti v Spodnji Idriji, ki predstavlja največjo naložbo v zgodovini Hidrie in eno največjih proizvodnih naložb v Sloveniji.

Hidrino uspešno zgodbo že več kot 50 let pišejo zaposleni, ki jih povezujejo skupne vrednote: odgovornost in spoštovanje, znanje in kompetentnost, inovativnost in odličnost. Hidria združuje 2130 zaposlenih na 8 lokacijah v Sloveniji, Nemčiji, na Madžarskem in Kitajskem. Kot družbeno odgovorno podjetje smo zavezani skrbi za zaposlene in razvoju vseh lokalnih skupnosti, v katerih delujemo.

  Hidrina ekipa, ki je lani prejela zlato državno priznanje GZS za inovacijo.

 

Ogled Oljarne Lisjak:

Tradicija našega oljčnega olja sega v leto 1992. Naša družina je bila ena prvih, ki se je na tem območju ukvarjala z oljkarstvom. Že generacija pred tem je bila vpletena v oljčno zgodbo. Dolgo tradicijo, ki so nam jo predali, skrbno negujemo ter nadgrajujemo znanje in na teh temeljih gradimo svojo zgodbo, zgodbo blagovne znamke Lisjak-ekstra deviško oljčno olje.

Imamo lastno oljarno ter oljke predelujemo tudi za ostale stranke. Oljke ročno oberemo ter v le nekaj urah iz njih iztisnemo hladno predelano oljčno olje najvišje kakovosti, t.i. zeleno zlato. Smo del IFs certifikacijskega organa, ki zagotavlja najvišjo stopnjo sledljivosti ter kvalitete izdelka. Naše poslanstvo je ponuditi najvišjo kvaliteto oljčnega olja ter hkrati izobraziti o oljčnem olju in pomembnosti kvalitete le tega.

Ponudbi oljčnega olja smo dodali tudi linijo izdelkov iz oljčnega lesa ter kozmetiko z oljčnim oljem, zelo aktivni smo tudi v turistični panogi.

 

 

______________________________

Več o soorganizatorjih dogodka:

          

    

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.